MSI julkaisi omia testituloksia Comet Lake-S -prosessoreista

07.05.2020 18:08 Muropaketin toimitus

MSI esitteli suorassa verkkolähetyksessä omia testituloksia saamistaan prosessoreista. Video käsitteli prosessoreiden laatua ylikellotettavuuden näkökulmasta, mutta myös virrankulutusta.

Yksityiskohdat Intelin tuoreimmasta työpöytäprosessoreiden sukupolvesta paljastuvat hiljalleen. MSI tarttui härkää sarvista ja järjesti suoran verkkolähetyksen koskien omia Z490-emolevyjään, mutta myös Comet Lake-S -prosessoreita. Lähetyksessä esiteltiin testituloksia, joita valmistaja on itse tehnyt saamillaan prosessoreilla.

Videolla käsitellään nopeasti prosessoreiden laatua. Materiaalilla esitettyjen tulosten mukaan vain kaksi prosenttia Core i5-10600K- ja KF -prosessoreista olisi hyvin ylikellottuvia. Core i7-10700K- ja KF -prosessoreilla vastaava luku on viisi prosenttia. Core i9-10900K- ja KF-mallien osalta luku on 27 prosenttia. Materiaalissa esiintyvä Level B on esittäjän mukaan Intelin oma standardi. Level C tarkoittaa standardin alapuolelle asettuvia, joissa ylikellotuspotentiaali on heikko. Kannattaa toki huomioida, että on Intelin ja MSI:n edun mukaista esittää hyvät luvut kalleimmille malleille. Ja vastaavasti todellisuutta heikommat luvut karsitummissa malleissa tarjoaa parempaa suojaa syytöksille harhaanjohtavasta markkinoinnista.

Video käsitteli myös virrankulutusta. Virrankulutuksesta esiteltiin graafia sekä tarkempia lukuja Core i9-10900K -prosessorin osalta. Ylikellottamattomana prosessorin virrankulutus nousi MSI:n Z490 ACE -emolevyä käytettäessä 207 wattiin käyttöjännitteen ollessa 1,25 volttia. Kun prosessori ylikellotettiin 5,1 gigahertsiin, nousi virrankulutus nousi 255 wattiin. Tuolloin käyttöjännite oli 1,35 volttia.