UUSIMMAT

MSI julkaisi Radeon RX 6800 ja RX 6800 XT Gaming X Trio -näytönohjaimet

21.11.2020 09:03 markkuleppilampi

MSI on tuomassa markkinoille uusia RX 6000 -sarjan Gaming X Trio -sarjan näytönohjaimia, jotka tarjoavat sekä kellottamatonta että ylikellotettua tehoa. MSI Gaming X Trio -näytönohjaimet ovat hiukan edullisempi versio MSI Lightning -sarjasta.

MSI Radeon RX 6800 ja Radeon RX 6800 XT ovat molemmat saatavilla sekä ilman X-määrettä ja X-versiona. Ilman X:ää olevat versiot käyttävät kellotaajuutena AMD:n määrittelemiä viitenopeuksia. Radeon RX 6800 XT:n X-versio sen sijaan saavuttaa 35 megahertsiä viitekellotaajuutta nopeamman 2285 megahertsin kellotaajuuden, kun RX 6800:n X-versio puolestaan saavuttaa 50 megahertsiä viitekellotaajuutta nopeamman 2155 megahertsin kellotaajuuden.

MSI Gaming X Trio -näytönohjaimissa käytetään Tri-Frozr 2 -jäähdytysjärjestelmää, jonka luvataan jäähdyttävän kaksi astetta tehokkaammin kuin edellinen jäähdytyssukupolvi. Molemmissa näytönohjaimissa on kolme kaksoiskuulalaakeroitua TORX 4.0 -tuuletinta, joiden tuuletinlapojen kerrotaan yhdistyvän toisiinsa rengasrakenteella. Tämän ratkaisun sanotaan lisäävän tuuletustehoa.

Seitsemällä kuparisella jäähdytysputkella varustetun, nikkelialustalle pohjaavan jäähdytyselementin kerrotaan olevan suunniteltu aaltomaisesti, jotta sen pinnalle ei muodostuisi äänekästä turbulenssia. Tuulettimet osaavat myös pysähtyä, jos lämpötila ei ylitä 60 celsiusastetta. Tuuletusasetuksia voi säätää halutessaan MSI:n asetusohjelmalla.

MSI ei ole vielä tiedottanut Gaming X Trio -korttien hinnoista. Wccftechin mukaan asia selkenee lähiviikkoina.