MSI julkisti ensimmäiset GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimet

02.09.2020 08:22 | Muropaketin toimitus

Ensimmäisessä aallossa on MSI:ltä luvassa 14 eri näytönohjainmallia, jotka jakautuvat Gaming Trio- ja Ventus -sarjoihin.

Nvidian julkistettua Ampere-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet, sopimusvalmistajat kiirehtivät esittelemään omaan piirilevysuunnitteluun perustuvia malleja. MSI oli ensimmäisten joukossa. Ensimmäiseen kattaukseen kuuluu yhteensä 14 näytönohjainmallia, jotka jakautuvat Ventus- ja Gaming Trio -sarjoihin.

GeForce RTX 3090 -näytönohjaimesta on luvassa perusmalli ja ylikellotettu versio Gaming Trio -sarjaan. Ventus-sarjaan on luvassa niin ikään perusmalli ja ylikellotettu versio.

Kuluttajaluokan lippulaivasta, GeForce RTX 3080, on luvassa kaksi mallia Gaming Trio -sarjaan ja Ventus-sarjaan.

Myöhemmin lokakuussa ilmestyvästä GeForce RTX 3070 -näytönohjaimesta saadaan tutut kaksi mallia Gaming Trio -sarjaan. Ventus-sarjaan on luvassa peräti neljä mallia, sillä näytönohjain tulee sataville kahdella eri jäähdytysratkaisulla. Toisessa niistä on kaksi tuuletinta ja toisessa kolme. GeForce RTX 3080- ja 3090 -näytönohjaimista saataville tulee ainoastaan kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla olevat versiot.

Gaming Trio -sarjaan kuuluvissa GeForce RTX 3080- ja 3090 -näytönohjaimissa lisävirtaa näytönohjaimille toimitetaan kolme 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta. Saman sarjan GeForce RTX 3070 -mallille riittää kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitäntää. Ventus-sarjassa kaikkien mallien lisävirtatarve hoidetaan kahdella 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

Toistaiseksi tarkemmat yksityiskohdat MSI:n uutuuksien kellotaajuuksista ovat vahvistamatta. Näytönohjainkohtaiset tuotesivutkaan eivät ole vielä toiminnassa.