UUSIMMAT

MSI julkisti kaksi uutta MAG CORELIQUID -AIO-vesijäähdytysjärjestelmäsarjaa

16.07.2021 08:15 | Muropaketin toimitus

Uusien AIO-vesijäähdytysjärjestelmien merkittävimmäksi ominaisuudeksi nostetaan yhteensopivuus Intelin LGA 1700 -prosessorikannan kanssa.

MSI julkisti uudet MAG CORELIQUID C ja MAG CORELIQUID P -sarjat AIO-vesijäähdytysjärjestelmiinsä. Pinnan alla uudet järjestelmät ovat käytännössä identtisiä ja suurimmat erot tulevat ulkoisista avuista. C-sarjassa bokin kansi ja tuulettimet ovat RGB led-valaistuja, kun P-sarja edustaa hillitympää kastia. C-sarjassa RGB led-valaistus loistaa poissaolollaan.

Aiempaan MPG CORELIQUID -sarjaan verrattuna yksi merkittävä ero on siinä, että uusissa malleissa pumppu on sijoitettuna jäähdyttimeen. Sen ansiosta pumpun äänien pitäisi pysyä paremmin kurissa. Samalla blokin koko pysyy hillitympänä.

Uusien vesijäähdytysjärjestelmien tärkeimmäksi eduksi nostetaan niiden yhteensopivuus LGA 1700 -prosessorikannan kanssa. Kyseessä on prosessorikanta, jota Intelin Alder Lake-S -prosessoreiden on määrä käyttää. Tuki ei kuitenkaan rajoitu siihen. Intelin leiristä tuettuna ovat myös LGA 115x -kannat sekä LGA 1200-, LGA1366-, LGA 2011-, LGA 2011-3- ja LGA2066 -kannat. AMD:n prosessorikannoissa tuki kattaa kaikki kannat FM1-kannasta aina AM4-kantaan saakka. Lisäksi tuettuna ovat TR4-, sTRX4- ja SP3 -kannat.

Molemmista sarjoista tulee saataville 240, 280 ja 360 millimetrin jäähdyttimillä olevat versiot.

Esittelyssä ei oteta tarkempaa kantaa järjestelmien TDP-lukemiin, mutta tuettujen prosessorikantojen perusteella voidaan olettaa, että järjestelmät kykenevät selviämään ainakin n. 300 watin lämpökuormasta.

MSI ei paljastanut julkistuksen yhteydessä uusien AIO-vesijäähdytysjärjestelmien tarkempaa saatavuutta tai hinnoittelua.