UUSIMMAT

MSI kiusoittelee tulevalla Z270 Tomahawk -emolevyllä

09.12.2016 08:55 | Muropaketin toimitus | 13

gfh5

MSI julkaisi Facebookissa kuvan tulevasta Z270 Tomahawk -emolevystään. LGA1151-prosessorikannalla varustetussa emolevyssä on nimensä mukaisesti Intelin Kaby Lake -arkkitehtuuriin perustuva Z270-piirisarja.

MSI Tomahawk kuuluu MSI:n pelaajille tarkoitettuun Gaming-sarjaan. Kuvakaappaus paljastaa levystä vasta melko vähän. Levyllä on USB 3.1 (gen 2.0) -liitäntä, joka MSI:n X-Boost -teknologian avulla lupaa yli 1000 Mt/s nopeuden. Nopeuden takaa uusi ASMedia AS2142 -kontrolleri.

Kiusoittelukuvasta kertoi Guru3d.

Keskustelu

Aivan kauhea emolevy. Onko tuossa VRM:n siilien päälle laitettu muovia? Kun kyseessä on emolevyn komponentit, jotka lämpenee helposti 70-90 asteeseen, niin tuollainen puhtaasti ulkonäöllisistä syistä asennettu muovinen (?) lippa on jotain sanoinkuvaamattoman kauheaa.

Lisäksi näitä "kauniita" lisäyksiä on tehty myös takapaneelin päälle, ja nehän ovat vain tiellä.

@hsalonen Kuvasta ei kyllä mun mielestä voi päätellä onko jäähdytyssiilien julkisivu muovia vai metallia.

Minkä tiellä tuo takapaneelin suojus on?

Noita ulkonäkölirpakkeita I/O-paneelin päällä oli jo aika monessa edellisen sukupolven emossa. Uutta kuuminta hottia taitaa nyt olla se, että emolevyn pinnassa on jotain "hienoa" kuviointia, ks. tämä emo ja tänään uutisoitu Biostarin emo. Nykyään virransyötön jäähysiiletkin tuntuvat olevan ulkonäkö etunenässä tehtyjä, varsinaisen tehtävänsä hoitamisen sijaan. Trendi tuntuu pätevän jokaikiseen emolevyvalmistajaan.

Kunpa joku alkaisi valmistaa teknisesti mahdollisimman päteviä ja kestäviä emoja jättäen toisarvoiset blingblingit pois.

ei huono. saatan jopa jäädä MSI:n leiriin pakollisen romujen vaihdon yhteydessä.

lehtv

@hsalonen Kuvasta ei kyllä mun mielestä voi päätellä onko jäähdytyssiilien julkisivu muovia vai metallia.

Minkä tiellä tuo takapaneelin suojus on?

Jos se on metallia, niin osien hinta nousee muutaman euron -> ei ole, tai emolevy on premium-malli, joka on sen 200€+.

Tuo takahärpäke on sen 12cm tuulettimen tiellä, joka melkein jokaisessa kotelossa on siinä kohdassa takana.. Kapeammissa koteloissa lähempänä emolevyä.. Siksi vähän epäilen, ettei se edes näy sieltä..

@hsalonen Ei tuollaiset pikku metallinpalaset ole se asia joka erottaa 150 euron emon yli 200 euron emolevystä.

lehtv

@hsalonen Ei tuollaiset pikku metallinpalaset ole se asia joka erottaa 150 euron emon yli 200 euron emolevystä.

Alle 150 euron emoista alkaa katoamaan VRM:n vaiheita(/virransyötön komponentit vaihdetaan halvempiin). Sitten katoaa VRM:n jäähdytys. Varmasti säästää pari euroa, kun askartelee muovia päälle ja käyttää sitten sitä samaa muovia emolevyn koristeisiin.

..ja ei olisi ensimmäinen kerta, kun "kauniilla ja funktionaalisilla" muoviroskilla lisätään sitä arvoa, jonka käyttäjä kokee:
http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-sabertooth-z77-preview,3.html

Valitettavasti nykytrendi on, että valmistajalla voi olla 20+ mallia emolevyjä samalle generaatiolle. Nyt on ihan mahdoton sanoa, mihin tuo todellisuudessa menee. Mutta veikkaan itse, että koettavat myydä kalliimmalla, kun tuossa noita käyttäjälle hyödyttömiä kikkailuja.

lehtv

Ei varmasti, enkä mitenkään poissulje sitä ettäkö noi päällysteet olisivat muovisia. Uutisen kuvista et kuitenkaan sitä voi päätellä, joten tässä vaiheessa se on puhdasta spekulointia.

Juu, en minä muovia näe paljain silmin promokuvista. :)

Myös hinta on minulta spekulointia, mutta voimme palata tähän parin kuukauden päästä ja katsoa, kumpi osui lähimmäksi. Voi se asettua vuoden päästä 150 euroon, mutta koettavat nyt ainakin tämän kevään kerätä tyhmiltä rahat pois.

Nyt niinkuin veikkaan, että tämä on se, joka tekee tulevasta M3:sta M5:n:
https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho…ming-m3-lga1151-intel-z170-ddr4-atx-mafia-iii
https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho…ming-m5-lga1151-intel-z170-ddr4-atx-mafia-iii

Veikkaan, en tiedä.

edit: (jahas, ei enää tarvitse odottaa 5min)
..ja Tomahawkista on nyt versio. Se maksaa 150 euroa. Uusi Tomahawk Z270 tulee sen rinnalle ja maksaa 200 euroa. Näin spekuloin.

lehtv

@hp-hp-hp Tekee, emolevy on aika oleellinen osa tietokonetta.

Tarkennusta kommenttiini. Kannattaakohan tämän tapaista emolevyä ostaa?

hp-hp-hp

Tarkennusta kommenttiini. Kannattaakohan tämän tapaista emolevyä ostaa?

Kyllähän tuollainen tai vastaava emolevy olisi ihan hyvä pari i5-7600K:lle jota on tarkoitus kellottaa maltillisesti tavallisella ilmajäähyllä. Kunhan on hinta kohdallaan. Jos hinta on 200+ euroa tai edes lähelle kuten hsalonen ennustaa, niin ei kannata hankkia. Perushyviä kellotusemoja pitäisi jatkossakin löytyä <160 eurolla.

Muropaketin uusimmat