MSI paljasti ensimmäiset RTX 2000 -sarjan näytönohjaimet

21.08.2018 09:44 | Muropaketin toimitus

Turing-arkkitehtuuriin perustuva, alustava mallisto sisältää MSI:llä Geforce RTX 2080- ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimet Duke- ja Gaming X Trio -sarjoihin.

Nvidian julkaistua virallisesti Turing-arkkitehtuuriin perustuvat GeForce RTX -näytönohjaimet, kiiruhtivat valmistajat esittelemään omat versionsa uuden sukupolven näytönohjaimista. MSI paljasti viisi mallia.

Hieman tarkemmat yksityiskohdat paljastettiin ainoastaan Gaming X Trio- ja Duke-näytönohjaimista. Duke-sarjan näytönohjaimet eivät ole enää Aasian markkinoiden yksinoikeus.

Mallistosta löytyy myös Blower-mallisella jäähdytyksellä oleva Aero-malli. Aiempia julkaisua myötäillen sarjasta löytyy myös Sea Hawx-malli, jossa näytönohjainta jäähdytetään ilmalla sekä vedellä. Mallistosta löytyy myös uusi tuttavuus, Ventus. Kyseessä on mahdollisesti Armor-mallien seuraaja kahden tuulettimen jäähdytysratkaisullaan.

Ikävä kyllä MSI pihistelee näytönohjainten speksien suhteen. Tuotesivuilla ei paljasteta näytönohjainten grafiikkapiirin tai muistien kellotaajuuksia. Hieman erikoista on se, että Duke-malleista saataville tulee alkuvaiheessa tehdasylikellotetut OC-mallit, mutta kellotaajuuksista ei ole tietoa. Geforce RTX 2080 -näytönohjaimen grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1515 megahertsiä ja boost-kellotaajuus 1710 megahertsiä. GeForce RTX 2080 Ti -mallissa vastaavat luvut ovat 1350 ja 1545 megahertsiä.

Näytönohjainten toimitukset alkavat 20. syyskuuta. Tällä hetkellä halvin vaihtoehto on GeForce RTX 2080 Duke OC, jonka hinta on 900 euroa.