MSI:ltä sylinterimäinen pelitietokone ja erikoinen all-in-one-tietokone

07.01.2016 16:59 | Petrus Laine

20160107msivortexs

MSI on esitellyt CES-messuilla kaksi hieman tavallisuudesta poikkeavaa pelitietokonetta. Toinen uutuuksista, Vortex Gaming Tower, on erillinen keskusyksikkönsä ja toinen, Gaming 27XT, kuuluu all-in-one-tietokoneisiin.

Vortex Gaming Tower hyödyntää samankaltaista rakennetta kuin Applen sylinterin mallinen Mac Pro. Tietokonetta jäähdyttää Vortex 360:ksi kutsuttu järjestelmä, jossa yksi kotelon kattoon asennettu tuuletin imee ilmaa koteloon sijoitettujen jäähdytysrivastojen läpi. Kotelon tilavuudeksi kerrotaan 6,5 litraa, eli kyse on varsin pienikokoisesta tietokoneesta.

MSI on päätynyt yhdistämään kokoonpanossa sekä kannettavien että työpöytätietokoneiden komponentteja. Prosessorina toimii työpöydältä tuttu Intelin Core i7-6700 ja näytönohjaimina kaksi NVIDIAn GeForce GTX 980 -näytönohjaimen MXM-mobiilivarianttia SLI-konfiguraatiossa.

20160107msi27xt

Gaming 27XT näyttää edestä perinteiseltä all-in-one-tietokoneelta. Valitettavasti Gaming 27XT:n tarkat tekniset tiedot ovat vielä hämärässä, mutta sen näytön kerrotaan kykenevän 144 hertsin virkistystaajuuteen. Tietokoneen todellinen erikoisuus on kuitenkin paikka perinteiselle näytönohjaimelle. Paikka on sijoitettu all-in-one-tietokoneen taakse, itse koteloinnin ulkopuolelle.

PC Perspective, Four full systems announced by MSI, Vortex Gaming Tower Impresses