Muistatko Charlie Bit My Finger -videon? He tienasivat sillä nyt jättisumman muuntamalla sen NFT:ksi

05.06.2021 18:25 | Muropaketin toimitus

Noin 14 vuotta sitten YouTubeen ilmestyi video kahdesta pikkupojasta – Charliesta ja Harrysta. Video todistaa, että melkeinpä mikä tahansa tapahtuma voi saada netissä valtavan suosion, jos se vain sattuu osumaan kohdalleen.

Videolla nykyisin 17-vuotias Harry ja 15-vuotias Charlie istuskelevat vierekkäin, mutta jostain syystä Harry päättää laittaa sormensa Charlien suuhun. Tämä ei ollut hyvä idea, sillä Charlie päättää puraista. Tästä seuraa Harryn hienostuneella aksentilla voivottelu: ”Charlie bit my finger!” Ja hän kertoi sen vielä sattuvan.

Video sai valtavan suosion, ja sitä on katseltu lähemmäs 900 miljoonaa kertaa. Nyt pojat ja heidän isänsä tienasivat huiman summan videolla, sillä he myivät sen NFT:nä.

Olemme aiemmin kertoneet, että NFT:t (non-fungible token) ovat lohkoketjuun merkittyjä omistusoikeuksia, joilla voi myydä vaikkapa digitaalisen taideteoksen halukkaille ostajille. NFT-merkityillä teoksilla onkin tienattu sievoisia summia rahaa.

Charlien ja Harryn video koettiin niin arvokkaaksi, että siitä maksettiin puoli miljonaa puntaa eli noin 582 000 euroa. Raha tulee tarpeeseen, sillä Charlie ja Harry voivat maksaa sillä mahdolliset yliopisto-opintonsa. He ovat käyttäneet videolla tienattuja rahoja myös ainakin matkusteluun.

Muropaketin uusimmat