UUSIMMAT

Muistatko Popcorn Timen? Palvelu lopetti toimintansa

08.01.2022 20:32 | Muropaketin toimitus

Popcorn Time aiheutti aikoinaan paljon keskustelua. Se oli Netflixiäkin huolestuttava palvelu, josta pystyi katsomaan ilmaiseksi elokuvia ja sarjoja.

Sovellus ilmaantui verkkoon vuonna 2014, ja siitä tuli vuodessa yksi suosituimmista, videosisältöä tarjoavista piraattipalveluista. Se herätti myös Netflixin huomion, sillä vuonna 2015 suoratoistojätti varoitti taloudellisessa raportissaan sijoittajia Popcorn Timen noususta.

Popcorn Timen luojat hylkäsivät palvelun pian sen käyttöönoton jälkeen, ja tähän saattoi vaikuttaa viranomaisten liika kiinnostus. Palvelu oli kuitenkin toteutettu avoimella lähdekoodilla, joten muut kehittäjät tulivat heidän tilalleen.

Vuonna 2015 Popcorn Timeen liittyvä kehittäjä sanoi Bloombergille, ettei palvelu ollut vastuussa piratismista, koska se ei itse varastoinut tekijänoikeussuojattua materiaalia. Palvelu tarjosi sen sijaan linkin tietokoneisiin ympäri maailmaa, jotka tarjosivat sisältöä torrent-verkon kautta.

Tiistaina sovelluksen takana oleva ryhmä lähetti lehdistölle sähköpostin, jossa se ilmoitti palvelun lopettamisesta. Popcorn Timen lähettämässä jäähyväisviestissä sekä Popcorn Timen sivustolla on kuva popcornia sisältävästä laatikosta, ja lisäksi kuvassa lukee ”R.I.P.”, joka tarkoittaa lepää rauhassa.

Elokuvapiratismi on edelleen ongelma Hollywoodille, ja se on lisännyt suosiotaan koronapandemian aikana. Hollywoodin harmiksi Popcorn Timen lakkauttaminenkaan ei kuitenkaan tule hävittämään piratismia.