Uusimmat

Myös AMD:lta on mahdollisesti tulossa kryptovaluutan louhintaan tarkoitettuja kortteja

09.03.2021 08:38 Muropaketin toimitus

Nvidia on kehittänyt CMP (Crypto Mining Processor) -näytönohjainperheen pelkästään louhimista varten. Niiden erikoisuutena on ainakin näyttöliitäntöjen puuttuminen. Nyt AMD on ilmeisesti tuomassa vastaavia kortteja markkinoille.

Videocardz uutisoi jo lokakuussa, että Linux Kernel -paikkauksen tiedoissa oli mainittuna RDNA 1 -arkkitehtuurin näytönohjain, josta puuttui pelikäytön mahdollistavat DCN (Display Core Next) ja VCN (Video Core Next) -ytimet. Nyt tuoreista paikkaustiedoista on löytynyt uusi RDNA 1 -arkkitehtuurin näytönohjain, joka vaikuttaa perustuvan Navi 12 -grafiikkapiiriin. Tästäkin näytönohjaimesta puuttuu VCN-ydin.

Linux-julkaisu Phoronixin mielestä löydökset tarkoittavat, että AMD aikoo pian julkaista louhintakortteja, jotka perustuvat RDNA 1 -arkkitehtuuriin. Wccftech puolestaan arvioi, että louhintakortteja julkaistaan useita, ja ne tulevat perustumaan Navi 10 ja Navi 12 -grafiikkapiireihin.

Nvidian uudessa GeForce RTX 3060 -näytönohjaimessa louhintakyky oli kuristettu, jotta pelikäyttöön tarkoitetut kortit menisivät pelaajille eikä louhijoille. Samanlaista vetoa voi odottaa AMD:lta tulevissa Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimissa.

Nvidia julkaisi vastikään Turing-pohjaisia ja yhden Ampere-pohjaisen louhintakortin.

Muropaketin uusimmat