Uusimmat

Myös Asrock paljasti uudet Z390-piirisarjalliset emolevyt

09.10.2018 18:37 Muropaketin toimitus

Asrock esitteli yhteensä kahdeksan uutta emolevymallia yhdeksännen sukupolven Core-prosessoreita silmällä pitäen. Samalla nykyisille 300-sarjan emolevyille julkaistiin BIOS-päivitykset, joilla taataan yhteensopivuus juuri julkaistuille prosessoreille.

Z390-piirisarjan myötä myös Asrock muuttaa hieman emolevyjensä nimeämispolitiikkaa. Aiemmin näytönohjaimissa nähty Phantom Gaming -nimi löytyy nyt myös emolevyistä.

Esitellyistä kahdeksasta mallista kuusi löytyy Phantom Gaming -mallistosta. Kyseiset mallit ovat Z390 Phantom Gaming 9, Gaming 6, Gaming SLI/ac, Gaming SLI, Gaming 4 ja Gaming-ITX/ac. Lippulaivakategoriaan osuvat Z390 Taichi ja Z390 Taichi Ultimate. Parhaiten varustelluissa malleissa on 12-vaiheinen virransyöttö, mutta esimerkiksi Mini-ITX-kokoisessa Phantom Gaming-ITX/ac -mallissa virransyöttö on 7-vaiheinen.

Aiemmin teaser-videossa esiintynyt 2,5 gigabitin verkkokortti on saatu neljään Phantom Gaming -emolevyyn. Phantom Gaming 4-, Taichi- ja Phantom Gaming-ITX/ac –malleista ne puuttuvat. Taichi Ultimate -emolevyltä löytyy vastaavasti 10 gigabitin verkkokortti.

Uusien mallien lisäksi Asrock julkaisi BIOS-päivitykset olemassa oleville 300-sarjan emolevyille. Se lisää tuen juuri julkaistuille yhdeksännen sukupolven Core-prosessoreille.

Uusien emolevyjen tarkat hinta- ja saatavuustiedot ovat vielä vahvistamatta. Hinnoittelun puolesta Taichi-mallien voi odottaa nousevan 300 euron luokkaan ellei ylikin. Edullisimmasta kastista löytyvät oletettavasti Phantom Gaming 4- ja ITX/ac -mallit. Ne löytynevät 100-200 euron hintaluokasta.