UUSIMMAT

Myös Asus julkisti GDDR6-muistilliset GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet

14.04.2020 12:12 | Muropaketin toimitus

Alkuvaiheessa päivitettyjen näytönohjainten mallistoon kuuluu neljä mallia. Ne jakautuvat ROG Strix- ja TUF-sarjoihin.

Asus julkaisi viimein päivitetyt GeForce GTX 1650 -näytönohjaimensa. Ensimmäisenä päivitysvuorossa ovat ROG Strix- ja TUF-sarjojen näytönohjaimet. Julkaisu käsittää yhteensä neljä uutta näytönohjainmallia.

Asukselle tuttuun tapaan näytönohjaimesta julkaistaan kaksi tai kolme eri versiota, jotka eroavat toisistaan kellotaajuuksien osalta. TUF-sarjan näytönohjaimissa GeForce GTX 1650 Gaming 4GB GDDR6 -malli noudattaa oletuksena Nvidian referenssiä. Eli grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1590 megahertsiä. Ohjelmallisesti määritetyssä OC-tilassa boost-kellotaajuus nousee 1620 megahertsiin. OC Edition -versiossa boost-kellotaajuus on 1650 megahertsiä ja GPU Tweak II -ohjelmalla määritetyssä OC-tilassa boost-kellotaajuus on 1680 megahertsiä.

Molemmissa malleissa näyttöjä varten liittimistä löytyy yksi HDMI 2.0b -liitäntä, yksi DisplayPort 1.4 -liitäntä ja yksi DVI-D -liitäntä. TUF-sarjan näytönohjaimissa ei ole erillistä lisävirtaliitäntää.

GeForce GTX 1650 ROG Strix Advanced edition 4GB GDDR6 -näytönohjain on maltillisesti tehdasylikellotettu. Siinä boost-kellotaajuus on oletuksena 1620 megahertsiä ja OC-tilassa 1650 megahertsiä, kuten yllämainitussa TUF-sarjan OC edition -mallissa. Korkeimmat kellotaajuudet löytyvät odotetusti ROG Strix -sarjan OC edition -mallista. Siinä grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on oletuksena 1815 megahertsiä ja OC-tilassa 1845 megahertsiä. Molemmat näytönohjaimet ovat varustettu kahdella HDMI 2.0b -liittimellä ja kahdella DisplayPort 1.4 -liittimellä. Lisävirtaa näytönohjaimille järjestetään yhdellä 6-pinnisellä lisävirtaliitännällä.

Asuksen päivitettyjen GeForce GTX 1650 -näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. Suomessa listattuna löytyy ainoastaan ROG Strix -sarjan OC edition -malli, jonka hinta kirjoitushetkellä on 248 euroa. TUF-sarjan näytönohjainten hinnat asettunevat lähemmäs 200 euroa.

Muropaketin uusimmat