UUSIMMAT

Myös Biostar julkaisi kustomoituja näytönohjainmalleja: Radeon RX 5700 ja RX 5500 XT Extreme Gaming Edition

15.07.2020 10:20 Muropaketin toimitus

Biostar julkaisee Radeon RX 5700 ja RX 5500 XT Extreme Gaming Edition -näytönohjaimensa loppuvaiheessa Radeon RX 5000 -sarjan oletettua elinkaarta.

Biostar Extreme Gaming Edition -näytönohjaimet kattavat ainakin kaksi AMD:n vielä toistaiseksi uusimman sukupolven näytönohjainta. RX 5700 XT Extreme Edition on reilunkokoinen kolmen tuulettimen näytönohjain, jossa on tosin jätetty kellotaajuudet AMD:n asettamiin referenssilukemiin.

Boost-kellotaajuus on siis 1755 megahertsiä. GDDR6-muistia on kahdeksan gigatavua ja sen tehollinen kellotaajuus 14 gigahertsiä. Liitännät ovat myös mallin oletuksilla: kolme DisplayPort -liitäntää, yksi HDMI- ja yksi DVI-liitäntä.

Radeon RX 5500 XT Extreme Edition noudattaa niin ikään oletuskellotaajuuksia, joten boost-kellotaajuus on 1717 megahertsiä. GDDR6-muistia on neljä gigatavua ja tehollinen kellotaajuus on tehokkaamman mallin kanssa samat 14 gigahertsiä. Liitäntöjä on kuitenkin muokattu viitteellisistä, sisältäen HDMI-liitännän, DisplayPort-liitännän ja DVI-liitännän.

Näytönohjaimista ei ole myyntilistauksia, joten niiden toimitusaikataulusta ei ole vielä tietoa. Näitä malleja mielenkiintoisempaa onkin melkeinpä se, jatkaako Biostar kustomoitujen näytönohjaimien julkaisua, kun AMD loppuvuonna julkistaa RDNA2-arkkitehtuurin näytönohjaimet.