Myös H310-piirisarja yhteensopiva Intelin yhdeksännen sukupolven 8-ytimisten prosessorien kanssa

27.07.2018 20:25 | Muropaketin toimitus

Emolevytuki Intelin 8-ytimisille prosessoreille kattaa myös H310-piirisarjan. Tuki paljastui Asrockin H310-piirisarjallisen emolevyn myyntipakkaukseen ilmestyneestä tarrasta, joka ilmoittaa emolevyn tukevan 8-ytimisiä prosessoreita.

Intelin yhdeksännen sukupolven prosessoreiden yhteensopivuudesta taaksepäin saatiin lisää näyttöä, kun Videocardz julkaisi kuvan Asrockin H310CM-HDV/M.2 -emolevyn myyntipakkauksesta. Myyntipakkaukseen on liimattu tarra, joka kertoo tuen 8-ytimisille prosessoreille. H310-piirisarja on 300-sarjan karsituin, joten on syytä olettaa, että uudet prosessorit ovat yhteensopivia myös B360-piirisarjan emolevyjen kanssa. Asrockin emolevyjen tukisivuilta löytyykin BIOS-päivitys 300-sarjan emolevyille, joka on päivätty 23. heinäkuuta. Kuvauksen mukaan päivitys lisää tuen Intelin viimeisimmille kahdeksannen sukupolven prosessoreille.

Yhteensopivuus taaksepäin on varsin tervetullut siirto Inteliltä. Kärkiprosessorin käyttäminen H310-piirisarjan emolevyssä ei ehkä ole järkevin vaihtoehto, mutta ehkäpä julkaisussa nähdään myös virtapihejä 8-ytimisiä prosessoreita.