Uusimmat

Näin ajat Chrome OS:ää USB-tikulta

21.05.2011 13:13 Ville Suvanto

Google kehittää ja päivittää Chrome OS -käyttöjärjestelmäänsä aktiivisesti ja chromeos.hexxeh.net-sivusto julkaisee siitä päivittäin uuden version. Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustettuja kannettavia tietokoneita on luvassa myyntiin kesäkuun aikana, mutta sen toimivuutta voi testata jo nyt esimerkiksi virtuaalikoneessa tai USB-tikulta ajettuna.

TechSpot-sivusto on julkaissut ohjeet molempiin lähestymistapoihin, joista ensimmäisenä mainittu on helpompi. Esimerkkitapauksessa on käytetty ilmaista VirtualBox-virtualisointiohjelmaa ja sille image-tiedoston voi ladata edellä mainitulta chromeos.hexxeh.net-sivustolta.

Chrome OS:ää voi testata myös suoraan USB-tikulta ja hiemankaan uudempien x86-arkkitehtuuriin perustuvien kannettavien tietokoneiden pitäisi toimia saumattomasti. Testattujen ja raportoitujen tietokoneiden listaa voi tutkia alla olevan linkin kautta. Vaatimuksena on vähintään kahden gigatavun tallennuskapasiteetillinen USB-tikku ja image-tiedoston kopiointiin vaadittava ohjelma, jonka virkaa TechSpotin ohjeissa toimitti Image Writer for Windows. Tiedoston kopioinnin jälkeen Chrome OS:n voi ladata USB-tikulta.

TechSpot, Run Chrome OS From a USB Stick or as a Virtual Machine

The Chromium Projects, Developer Hardware

Muropaketin uusimmat