Uusimmat

Näytönohjainten hinnat ovat edelleen laskussa – AMD:n malli tällä hetkellä lähimpänä ohjehintaa

15.02.2022 17:42 Muropaketin toimitus

Pitkään jatkuneet toimitusvaikeudet ja heikko varastotilanne ovat hellittäneet sen verran, että näytönohjainten saatavuus on hiljalleen parantunut viime kuukausien aikana. Kehityskulku on heijastunut myös hintoihin.

3D Centerin viimeisimmän hinta-analyysin mukaan näytönohjainten hinnat ovat olleet laskussa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Näytönohjainten hinnat ovat silti edelleen selvästi ohjehintojen yläpuolella. AMD:n näytönohjainten mediaanihinta on noin 145 prosenttia ohjehintojen yläpuolella, kun taas Nvidian hinnat ovat 157 prosenttia korkeammalla.

Vaikka sekä AMD:n että Nvidian nykyinen mediaanihinta on vielä kaukana optimaalisesta, hinnat näyttävät hiljalleen laskevan. Nvidian ohjainten mediaanihinta on laskenut joulukuusta 30 prosenttia, ja AMD:n hinnoittelu on niin ikään laskevassa trendissä, sillä tuotteiden hinta on pudonnut noin 37 prosenttia samalla ajanjaksolla.

AMD:n budjettiluokan Radeon RX 6500 XT -näytönohjain on tällä hetkellä lähimpänä ohjehintaansa, sillä sen keskimääräinen hintataso on 117 prosenttia ohjehintaa korkeampi. Tämän näytönohjaimen ”maltillisempaan” hintaan on ehkä syynä myös näytönohjaimen vähemmän innostunut vastaanotto.