Uusimmat

Näytönohjainten hinnat ovat palanneet normaaleiksi – ja jopa ohjehintoja halvemmiksi

21.06.2022 08:45 Muropaketin toimitus

Saksalainen 3DCenter julkaisi jälleen raportin näytönohjainten hintakehityksestä. Sen perusteella näytönohjainten ylihinnoittelu on ohi.

Raportista selviää, että Nvidia GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjainten hinnat ovat keskimäärin enää vain kaksi prosenttia ohjehintoja korkeammalla. AMD Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet kustantavat puolestaan keskimäärin kuusi prosenttia alle ohjehintojen.

Hintojen normalisoituminen johtuu saatavuuden parantumisesta, kysynnän laskemisesta ja kryptovaluuttojen louhimisen lopahtamisesta. Sekä AMD että Nvidia myös järjestävät erilaisia promootioita, joiden puitteissa näytönohjaimia myydään edullisesti.

Jotkin näytönohjaimet erottuvat raportissa. Lippulaiva AMD Radeon RX 6950 XT on sekin neljä prosenttia alle ohjehintojen. Radeon RX 6800 -sarjan kortit ovat kuitenkin hinnoiltaan edelleen keskimäärin kolmesta kuuteen prosenttia ohjehintoja korkeammalla. Radeon RX 6500 XT puolestaan on saatavilla hintaan, joka on jo 23 prosenttia alle ohjehinnan, ja Radeon RX 6600 20 prosenttia alle ohjehinnan.

Nvidian valikoimassa puolestaan huomiota herättää GeForce RTX 3060 Ti, jota myydään edelleen keskimäärin 16 prosenttia ohjehintaa kalliimmalla. GeForce RTX 3080 Ti on puolestaan 13 prosenttia alle ohjehinnan.