Uusimmat

Näytönohjainten menekki jopa kasvoi viime vuonna

10.03.2021 18:22 Muropaketin toimitus

Jon Peddie Researchin mukaan näytönohjainten toimitukset kasvoivat vuonna 2020 vuoteen 2019 verrattuna. Olemme uutisoineet useaan otteeseen tietoteknisten laitteiden toimitusvaikeuksista, mutta tästä huolimatta markkinat ovat enimmäkseen kasvaneet. 

Näytönohjaimien menekki kokonaisuudessaan kasvoi viime vuonna 12,4 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Intelin näytönohjaimien toimitukset kasvoivat 20,5 prosenttia, AMD:n 6,4 prosenttia ja Nvidian toimitukset laskivat 7,3 prosenttia.

Sekä Intelillä että AMD:lla oli viime vuonna tarjolla suosittuja yhdysrakenteisia näytönohjaimia Comet Lake- ja Renoir -pohjaisiin tuotteisiin. Varsinkin Intelin 14 nanometrin prosessilla valmistettujen työpöytäsuorittimien mukana toimitettiin runsaasti yhdysrakenteisia näytönohjaimia.

Huomioitavaa on, että erillisnäytönohjainten markkina pieneni kuitenkin 3,9 prosenttia. Nvidian markkinaosuus on niissä tällä hetkellä 82 prosenttia ja AMD:n 18 prosenttia. AMD:n suosio laski vuodesta 2019 huomattavasti, sillä vielä tuolloin Nvidian osuus oli 73 prosenttia ja AMD:n 27 prosenttia. Wccftech arvelee Nvidian menestyksen jatkuvan GeForce RTX 3000 -sarjan ja AMD:hen verrattuna paremman toimituskyvyn siivittämänä.

PC-markkina on piristynyt huolimatta toimitusketjujen kokemista ongelmista koronapandemian alkuvaiheessa – PC-markkina kokonaisuudessaan kasvoikin 35,76 prosenttia. Yksi iso syy on epäilemättä etätöiden lisääntyminen.

Muropaketin uusimmat