Näytönohjainten myynti kasvoi huomattavasti viime vuoteen verrattuna – Intel kärsijän roolissa

30.08.2020 16:53 | Muropaketin toimitus

Ihmisten oleskelu sisätiloissa on lisääntynyt pandemian myötä, joka on johtanut näytönohjainten myynnin kasvuun. Suosituimpia näytönohjaimia valmistava Nvidia on hyötynyt tästä eniten.

Jon Peddie Researchin raportin mukaan toisen vuosineljänneksen näytönohjainmyynti kasvoi maailmanlaajuisesti 2,5 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Vuoden takaiseen verrattuna kasvua oli huimat 11,2 prosenttia.

AMD-pohjaisten näytönohjainten toimitukset kasvoivat 8,4 prosenttia edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Nvidian kasvu samalla aikavälillä oli peräti 17,8 prosenttia. Intel saa seurata harmistuneena sivusta, sillä sen integroitujen näytönohjainten myynti laski 2,7 prosenttia tiettävästi valmistusongelmien vuoksi.

AMD:lla ei varmastikaan olla tyytyväisiä siihen, että Nvidian markkinaosuus kasvoi vuoden takaisesta 71 prosentin markkinaosuudesta 80 prosenttiin. Nvidian markkinaosuuden kasvu saattaa vielä vauhdittua, sillä Ampere-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ovat tulossa markkinoille lähitulevaisuudessa.