Näytönohjainten myynti on ollut erittäin vilkasta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

09.06.2021 21:13 | Muropaketin toimitus

Jon Peddie Research tutki näytönohjainten menekkiä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Toimitusvaikeuksista huolimatta myyntiä on ollut huimasti verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Tutkimusyritys tiedotti näytönohjaimien kokonaismenekin kasvaneen. Osasyynä tähän on uusien ja tehokkaiden GeForce RTX 3000- ja Radeon RX 6000 -sarjojen näytönohjaimien tulo markkinoille viime vuonna. Suurin osa toimitetuista näytönohjaimista on kuitenkin yhdysrakenteisia.

Näytönohjainten markkina kasvoi viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna 38,74 prosenttia, ja tuotteita toimitettiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kaiken kaikkiaan noin 119 miljoonaa kappaletta. AMD:n markkinaosuus kaikista näytönohjaintoimituksista oli 16,65 prosenttia, Nvidian osuus 15,17 prosenttia ja Intelin 68,18 prosenttia. Ensi alkuun oudolta näyttäviä lukuja selittää se, että mukana ovat aiemmin mainitut yhdysrakenteiset näytönohjaimet.

AMD:n osuus laski 0,12 prosenttia, Intelin 0,5 prosenttia ja Nvidian osuus kasvoi 0,62 prosenttia verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Erillisnäytönohjaimissa AMD:n osuus kasvoi prosentin ja Nvidian laski saman verran.

Tutkimusyritys esitti myös arvion keskimääräisestä erillisnäytönohjainten markkinan kasvusta aikavälillä 2020-2025, ja heidän mukaansa erillisnäytönohjainten osuus nousee noin 26 prosenttiin.

Muropaketin uusimmat