Uusimmat

NES-modifikaatioita

16.01.2007 18:17 Sampsa Kurri

Vaikka uuden sukupolven pelikonsolit (Wii, Playstation 3 ja Xbox 360) ovat jo rantautuneet markkinoille, riittää harrastajilla edelleen intoa viritellä myös vanhempia laitteita. Seuraavassa kaksi legendaariseen Nintendo Entertainment Systemiin (NES) liittyvää modifikaatiota:

f00 f00 -nimimerkkiä käyttävä virittelijä on nikkaroinut NES:n ohjaimen toimimaan yhteistyössä iPodin kanssa. Ohjaimen avulla onnistuu ainakin iPodille portatun iDoomin pelaaminen. Modifikaatiossa vedetään johtimet iPodin rullaohjaimesta erilliseen liittimeen, johon modifioitu NES-ohjain kytketään. Projektissa voisi ilmeisesti olla myös mahdollista käyttää iPodin omaa liitäntää, mutta se vaatisi jatkokehittelyä. Acidmodsin sivuilta löytyy melko huonoilla kuvilla varustettu kertomus projektin työvaiheista ja YouTubesta voi lisäksi katsella modin toimivuutta käytännössä.

Acidmods, f00 f00’s NES to IPOD

Youtube, iPod with NES controller

Bit-tech-sivustolla esitellään puolestaan modifikaatiota, jossa NES-klooni (Super Joy III) nikkaroidaan kokonaisuudessaan peliohjaimen sisään. Pelikasetit liitetään ohjaimen takapuolelta löytyvään liittimeen ja ohjain itsessään kytketään suoraan televisioon. Mukana on myös lisäpalikka, johon voi kytkeä toisen ohjaimen kaksinpelejä varten. Modin alkuperäinen tarkoitus on ollut syntymäpäivälahja tyttöystävälle.

Bit-tech, Retro gamer mods NES into control pad

Photobucket, NES mini images