Uusimmat

Netgear julkaisi verkkopelaamiseen suunnatun Nighthawk Pro Gaming XR1000 -reitittimen

30.10.2020 08:35 Muropaketin toimitus

Verkkotuotteiden valmistaja Netgear julkisti pelaajille suunnatun Nighthawk Pro Gaming XR1000 -WiFi 6 -reitittimen (AX5400). Se tarjoaa uuden WiFi 6 -standardin mukaiset yhteydet ja Netgearin mukaan minimoi viivettä ja vasteaikaa.

Reititin on kehitetty silmällä pitäen verkkopelikokemusta. Reititin toki tukee myös kodin kaikkien langattomien laitteiden toimintaa.

– DumaOS 3.0 -ohjelmiston ja tehokkaan WiFi 6 -laitteiston myötä verkko mahdollistaa useat samanaikaiset striimaus- ja peliyhteydet vaarantamatta kaistanleveyttä tai verkon vasteaikaa, kertoo Pål Vatneberg, Netgearin Pohjoismaiden maajohtaja.

Verkon ylikuormittuminen voi muodostua ongelmaksi verkossa pelaaville, sillä se aiheuttaa hidastelua ja viivettä pelisessioihin. WiFi 6 (802.11ax) on suunniteltu vastaamaan verkon ruuhkautumiseen ja ylikuormittumiseen kodeissa, joissa on paljon verkkolaitteita.

Netgear XR100:ssa on viisi Gigabit Ethernet -porttia (1 x WAN ja 4 x LAN) ja 1,5 gigahertsin kolmiydinsuoritin. Ne mahdollistavat useampien laitteiden käytön sekä vauhdikkaan datasiirron. Netgear kertoo yhteyden vakauden säilyvän suurillakin laitemäärillä.

DumaOS 3.0:aa käyttävä XR1000 tarjoaa Netgearin mukaan seuraavat ominaisuudet:

  • Kaistanleveyden jakaminen (QoS) – pelilaitteiden priorisointi sekä kaistanleveyden jakaminen laite- tai sovelluskohtaisesti.
  • Maantieteellinen rajaus – valitse ja rajaa, millä palvelimilla pelaat, ja paranna pelikokemusta.
  • Ping Heatmap – pingaa suosikkipalvelimiasi ja näytä kunkin yhteyden laatu maailmankartalla.
  • Yhteyksien vertailu – testaa yhteytesi nopeutta, vasteaikaa ja suorituskykyä.
  • Liikenteenohjaus – estää verkkoliikenteen laite- tai sovelluskohtaisesti aikataulun mukaan, jolloin voit pelata ilman häiriötekijöitä.