Netgear laajentaa WiFi 6 -laitatarjontaansa Nighthawk AX8 WiFi 6 Mesh Extender -mallilla

09.09.2019 20:17 | Muropaketin toimitus

Netgear on ollut ensimmäisten verkkolaitevalmistajien joukossa tuomassa myyntiin WiFi 6 -laitteitaan. Aiempien tukiasemien rinnalle on nyt tarjolla myös ensimmäinen WiFi 6 -kotiverkon laajentamiseen soveltuva Nighthawk AX8 WiFi 6 Mesh Extender.

Valmistajan mukaan Nighthawk AX8 WiFi 6 Mesh Extender (EAX80) auttaa luomaan kattavamman verkon, mutta lisää myös olemassa olevan verkon kapasiteettia useiden laitteiden ympäristöissä. Laitteessa käytetään 4×4-antenniratkaisua. WiFi 6 -verkossa käytettynä yhteyksien enimmäisnopeus on jopa kuusi gigabittiä sekunnissa.

Netgear Nighthawk AX8 8-Stream WiFi 6 Mesh Extender on toki yhteensopiva myös vanhempien WiFi-versioiden kanssa, joten sitä voi käyttää minkä tahansa nykyisen WiFi-reitittimen kanssa. Edistyneimpien ominaisuuksien hyödyntämiseksi voi käyttää esimerkiksi Muropaketin testaamaa Netgear Nighthawk AX8 -tukiasemaa.

Uutuusmallissa on neljä gigabitin LAN-liitäntää sekä USB 3.0 -liitäntä verkkotallennustilan kytkemiseksi. Laitteen ulkomitat ovat 279 x 197 x 106 millimetriä.

Netgearin verkkolaajennin ehtii myyntiin loppuvuodesta, mutta se on ennakkotilattavissa jo nyt. Ennakkohinta on 250 dollaria, joka enteilee alle 300 euron hintaluokkaa.