Uusimmat

Netgear Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi 6E -reititin yltää melkoiseen nopeuteen

09.01.2022 09:09 Muropaketin toimitus

Netgear on julkistanut uuden reitittimen WiFi 6E -mallistoonsa. Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi 6E -reititin tarjoaa enintään 7,8 gigabitin sekuntinopeudet ja se osaa hyödyntää myös 6 gigahertsin taajuusaluetta.

Reitittimen siipirakenteen sisällä on kuusi optimoitua antennia. Niiden avulla reitittimen kerrotaan yltävän gigabittiluokan nopeuteen kattavasti vielä 175 neliömetrin asunnoissa. Varustukseen kuuluu myös 2,5 gigabitin Ethernet-liitäntä esimerkiksi NAS-käyttöön. Muita laitteita varten käytettävissä on myös viisi muuta Gigabitin nopeuteen yltävää liitäntää.

Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi -reititin saavuttaa langattomasti jopa 7,8 Gbps:n nopeuden. Valmistaja totetaa tiedotteessaan, että reititin osaa käyttää kahdeksaa WiFi-tietovirtaa (kaksi 6 GHz:n tietovirtaa, neljä 5 GHz:n tietovirtaa ja kaksi 2,4 GHz:n tietovirtaa).

”Asiakkaat alkavat päivittää internetliittymiään jopa 1 Gbps:n nopeuksiin, joten niille ei tule synnyttää pullonkauloja vanhojen WiFi 5 -yhteyksien kautta. Uudet Nighthawk WiFi 6E -reitittimet auttavat edistyneitä asiakkaita saavuttamaan WiFi 6- ja WiFi 6E -laitteillaan Gigabit+ -luokan nopeuksia”, toteaa David Henry, NETGEARin Connected Home -tuotteiden ja -ratkaisujen päällikkö.

Nighthawk RAXE300 Tri-band WiFi 6E tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2022 toisella neljänneksellä 399 dollarin suositushintaan. Eurohinnan voi olettaa asettuvan myös 400 euron paikkeille.