Netissä sijaitseva ”huumeparatiisi” katosi – ylläpitäjät saattoivat viedä käyttäjiensä kryptovaluutat

28.08.2020 20:40 | Muropaketin toimitus

Empire Market on yksi dark netin suurimmista markkinapaikoista. Se on ollut nyt useamman päivän poissa verkosta eikä käyttäjillä ole enää pääsyä tileilleen.

Ei ole varmaa, mitä sivustolle tai sen tuntemattomille ylläpitäjille on tapahtunut. Bloombergin haastatteleman asiantuntijan mukaan Empire Marketin kaltaisille markkinapaikoille kuitenkin käy yleensä kahdella tapaa – joko ylläpitäjät pidätetään tai he varastavat käyttäjien varat.

Kryptovaluutat on ollut mahdollista anastaa, sillä tämänkaltaisilla sivustoilla varat täytyy luovuttaa ensin järjestelmänvalvojien hallintaan. Sivustolla työskennellyt moderaattori pelkäsikin, että ylläpitäjät ovat ilmeisesti häipyneet varojen kanssa. Hän sanoi olevansa asiasta ”rikki ja häpeissään”. Hän sanoi myös olevansa shokissa eikä ollut uskoa tilannetta todeksi.

Empire Market on ollut suosittu huumeiden myyjien ja ostajien keskuudessa. Siellä on myyty niin ikään väärennettyjä henkilöpapereita kuten passeja. Lisäksi siellä on kaupiteltu muun muassa haittaohjelmia.

Aiemmin suljettujen Silk Roadin ja AlphaBayn jälkeen Empire Market nousi dark netin suosituimmaksi markkinapaikaksi.

Muropaketin uusimmat