New York Times: Bitcoin kuluttaa hakkereilta suojautumiseksi tarkoituksella sähköä – kulutus jo suurempi kuin Suomella

12.09.2021 09:45 | Muropaketin toimitus

The New York Times julkaisi havaintojaan Bitcoinin energiankulutuksesta. Julkaisun mukaan Bitcoin on tarkoituksella suunniteltu kuluttamaan sähköä.

Lehti kertoo Bitcoinin energiankulutuksen kasvaneen kymmenkertaiseksi viimeisen viiden vuoden aikana. Tämä vastaa 91 terawattituntia sähköä joka vuosi. Se on The New York Timesin mukaan 0,5 prosenttia kaikesta sähkönkulutuksesta maailmassa ja enemmän kuin Suomen vuosittainen sähkönkulutus.

Sähkön valtava kulutus on ollut tiedossa aiemminkin. Lehti esittää kuitenkin uutena väitteenä, että tuntemattoman ja mystisen Satoshi Nakamoton luoma Bitcoin on tarkoituksella paljon sähköä kuluttava, jotta hakkerit eivät kiinnostuisi Bitcoinin murtamisesta.

– (Satoshi) Nakamoton järjestelmässä hakkerille on taloudellisesti järkevämpää käyttää resurssit Bitcoinin louhimiseen ja siitä saatavien hyötyjen haalimiseen kuin itse järjestelmää vastaan hyökkäämiseen. Näin Bitcoin-louhinta muuntaa sähkön tietoturvaksi. Tämän vuoksi järjestelmä on suunniteltu kuluttamaan sähköä, The New York Timesissa väitetään.

Lehti muistutti, että sähkön kulutuksen aiheuttaman ympäristökuorman lisäksi kryptovaluutan louhinnalla on muitakin ympäristövaikutuksia. Ainakin yksi negatiivisesti ympäristöön vaikuttava tekijä on louhintakalusto, joka täytyy uusia säännöllisesti.