NFT-mania on päällä – kenellekään ei vain kelpaa Ubisoftin tarjoamat NFT-tuotteet

27.12.2021 13:25 | Muropaketin toimitus

Syitä Ubisoftin huonoon NFT-menekkiin voi olla monia. Joiden mielestä NFT taitaa olla vain kuitti ostoksesta.

Ubisoft ilmoitti aiemmin tässä kuussa lisäävänsä NFT-rahakkeisiin perustuvia ​​kosmeettisia tuotteita Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpointiin uuden Ubisoft Quartz -alustan kautta. NFT-rahakkeet tarjoavat ainutlaatuisen sarjanumeron, joka todistaa pelaajan omistavan virtuaalisen tuotteen. NFT-teknologian kautta myös muut pelaajat voivat seurata, kuka omistaa nykyisin tai kuka on omistanut aiemmin jonkin NFT-merkityn tuotteen.

Hinnoittelu vaihtelee villisti, sillä kalleimman myydyn tuotteen hinta on 40 XTZ (noin 160 euroa Tezosin nykyisen arvon perusteella) ja halvimmillaan tarvitsee maksaa vain yksi XTZ eli noin 4 euroa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että vain harvat ihmiset ovat kiinnostuneita maksamaan Ubisoftin NFT-tuotteista. Techspotin tarkistusten mukaan niillä ei ole kovinkaan suuri menekki, vaikka NFT-mania on ollut jo pidempään valloillaan.

Adidas sen sijaan tienasi äskettäin yli 20 miljoonaa euroa yhdessä päivässä astuttuaan NFT-markkinoille. Adidaksen NFT-rahakkeita ostamalla saa oikeuden ostaa tuotteita, joita on vain rajoitetusti tarjolla. Marraskuussa joku puolestaan maksoi yli 650 000 dollaria virtuaalisesta huviveneestä.

Syitä Ubisoftin NFT-tuotteiden huonoon menekkiin on haettu kosmeettisten tuotteiden samankaltaisesta ulkonäöstä. On myös arveltu, ettei pelaajia kiinnostaisi NFT-teknologia sen joidenkin kyseenalaisten puolien vuoksi. Jotkut tahot esimerkiksi pitävät NFT-rahaketta pelkkänä kuittina ostoksesta. Stalker 2 -pelistudio GSC Game World joutuikin vastikään perääntymään NFT-teknologian tuomisesta peliinsä, koska idea sai kritiikkiä faneilta.

Lue myös: Adidas tuo markkinoille kokoelman NFT-tuotteita – pulita rutkasti euroja ja pääset kerhoon – Muropaketti.com

Lue myös: Eräs pelimaailman tunnetuin veijari lähti NFT-huumaan – Tienasi 40 miljoonaa euroa mielikuvitusmaata myymällä – Muropaketti.com