UUSIMMAT

Noctua esittelee tuotemallistonsa tulevaisuudennäkymiä Computexissa

31.05.2016 15:19 | Juha Kokkonen

noctua-200mm-310516

Noctua on tuonut tuttuun tapaansa eilen alkaneille Computex-messuille näytille tulevia uutuustuotteitaan sekä prototyyppejään. TechPowerUp-sivusto on raportoinut heti tuoreeltaan Noctuan osaston mielenkiintoisimmista uutuuksista.

Tuuletinpuolelta näytillä olevista tuotteista lähimpänä julkaisua on uusi NF-A-sarjan jättikokoinen 200 mm malli, jossa käytetään yrityksen muista malleista tuttuja aerodynaamisia ratkaisuja. Suuren koon vuoksi roottori on valmistettu lasikuidusta, jolla on säästetty painossa 26 %. Lisäksi roottorissa käytetään järeämpää 4 mm akselia, joka tarjoaa SSO2-laakeroinnille 33 % enemmän laakeripinta-alaa, lisäten tuulettimen kestoikää.

Uutta tuuletinkategoriassa ovat myös ohuemmat slim-mallit, joita on luvassa 15 mm paksuisina 60, 70, 80 ja 120 mm kokoluokkiin sekä 10 mm paksuisena 50 mm kokoluokkaan. Slim-mallien suoritusarvoista ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta niissä käytetään kaksoiskuulalaakerointia ja 120 mm mallissa on lisäksi metallivahvistettu keskiö.

noctua-am4clips-310516

Cooleriosastolla näytillä on kiinnityssarja AMD:n tuleville AM4-suorittimille. Noctua tuo kiinnitystarvikkeet aikanaan saataville ilmaisena päivityssarjana, joten myös aivan ensimmäiset yli 10 vuotta vanhat Noctuan coolerit ovat edelleen yhteensopivia uusimpien AMD-suorittimien kanssa.

Esillä oli myös suurille suoritinkannoille tarkoitettu tornimallinen prototyyppi, joka on tarkoitettu tuleville Intel Socket P- ja AMD SP3 -kantaisille Opteron- ja Xeon-prosessoreille. Mallista tulee markkinoille 3U- ja 4U-versiot, jotka käyttävät NF-A9 tai NF-A12-tuulettimia. Cooleri perustuu leveään jäähdytysrivastoon sekä seitsemään kahdeksan millimetrin lämpöputkeen.

noctua-chromax-covers-310516

Konservatiivisesta värimaailmastaan tunnettu Noctua lähti viime vuonna mukaan värileikkeihin uusien Chromax-lisätarvikkeiden muodossa. Myöhemmin tänä vuonna on luvassa Chromax-sarjan coolerikuoria, jotka ovat tarkoitettu NH-D15S- ja NH-U12S-mallien ulkonäön muokkaamiseen. Esillä olleiden kuorien värit olivat musta ja valkoinen ja niihin sai lisättyä erilaisia korostevärejä. Kuorista tulee saataville myös RGB-moniväriledillä valaistu versio.

Mielenkiintoisesta ANC-vastamelutuuletinprojektistaan Noctualla ei ole ollut tiettävästi messuilla mitään uutta kerrottavaa.

PÄIVITYS 8.6.2016: Noctua on julkaissut raportin Computexista myös omilta sivuillaan, josta löytyy tarkempia tietoja ja parempia kuvia tulevista tuotteista.