Uusimmat

Noctua esitteli massiivisia prosessoricoolereita

01.06.2011 12:48 Sampsa Kurri

Itävaltalainen jäähdytysvalmistaja Noctua on tänä vuonna esillä Computexissa massiivisilla prosessoricoolereillaan, jotka ovat kuitenkin vielä suunnittelupöydällä ja prototyyppiasteella. Massiivisia prototyyppejä on kaksi kappaletta, jota eroavat toisistaan ilmavirtauksen suunnalla.

Ensimmäinen prototyypeistä on nimeltään Top-of-the-Range Triple Stack Cooler, joka on varustettu kahdeksalla lämpöputkella ja kolmella rivastolla, joiden välissä on kaksi 120 tai 140 mm tuuletinta. Coolerille luvataan täysi yhteensopivuus muistikampojen kanssa, jotka ovat korkeintaan 70 mm korkeita.

Toinen prototyyppi on Top-of-the-Range Downdraft Cooler, joka on varustettu seitsemällä lämpöputkella ja rivastot on suunniteltu siten, että ilmavirta siirtyy kohti emolevyä alas kahdella 120 mm:n tuulettimella.

Esillä oli ollut myös muun muassa adapteri Intelin Sandy Bridge -E -prosessoreiden uudelle LGA 2011 -prosessorikannalle ja kehitetty prototyyppiversio nykyisestä NH-D14-mallista, jossa on 50 ripaa enemmän, parannettu ilmavirtausta ja muistien yhteensopivuutta.

VR-Zone, Noctua shows off high end cooling prototypes @ Computex Taipei 2011

Bit-tech, Noctua Shows New CPU Coolers