UUSIMMAT

Nvidia asetti rajoittimen kryptolouhinnalle – nyt sen voi tiettävästi jo kiertää

10.03.2021 20:53 | Muropaketin toimitus

Nvidia ilahdutti pelaavia asiakkaitaan tuomalla uuteen GeForce RTX 3060 -näytönohjaimeen rajoittimen kryptovaluutan louhinnalle. Samaan aikaan Nvidia on tuomassa markkinoille CMP (Crypto Mining Processor) -näytönohjaimia, jotka on tarkoitettu pelkästään louhintaan. Toimien on toivottu rajaavan pelikäyttöön tarkoitetut kortit pelaajille ja louhintakäyttöön tarkoitetut kortit louhijoille.

Nvidian hyvien aikeiden ylle on kuitenkin ilmaantunut jo synkkiä pilviä. Rajoitin on nimittäin saatettu jo murtaa.

Wccftech kertoo kiinalaisten louhijoiden löytäneen tavan kiertää rajoitin muokkaamillaan ajureilla. Netissä levinneessä kuvassa voi nähdä, miten GeForce RTX 3060 louhii 45 MH/s teholla Ethereum-kryptovaluuttaa. Jos rajoitin toimisi, louhintateho olisi korkeintaan 20-25 MH/s.

Myös vietnamilainen Facebook-ryhmä on sanonut, että ajuri toimii. Jos näin todellakin on, uudet GeForce RTX 3060 -näytönohjaimetkin saattavat päätyä pelaajien sijasta louhijoiden ja välistä vetäjien käsiin. Modifioidun GeForce RTX 3060:n voisi kuvitella olevan suosittu louhijoiden keskuudessa, sillä se on louhintateholtaan lähellä GeForce RTX 3070 -näytönohjainta, mutta kuluttaa paljon vähemmän sähköä.

Kerroimme aiemmin myös AMD:n olevan mahdollisesti tuomassa markkinoille louhintakortteja.