UUSIMMAT

Nvidia ei ole luopunut ”shakkilautarenderöinnistä” usean näytönohjaimen käytössä

22.11.2019 10:02 | Muropaketin toimitus

Nvidian näytönohjainajureihin on ujutettu checkerboard rendering -ominaisuus, eli kuvan shakkilaudan tapaisiin ruutuihin eri näytönohjaimille jakava ominaisuus. Sen avulla yhtiö yrittää todennäköisesti tehostaa usean näytönohjaimen yhtäaikaisen käytön toimintaa.

Nvidia ei ole kertonut ominaisuudesta julkisesti, mutta 3DCenter-sivuston foorumeiden käyttäjä on kaivanut tiedon näytönohjainajureista esiin. Toistaiseksi tiedetään, että Nvidian teknologia toimii vain DirectX-rajapintojen kanssa ja vaatii Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimet, jotka voi yhdistää SLI-tilaan NVLink-kaapelin avulla. Jos kyse ei ole SLI-käytön kehittämisestä, voi teknologian taustalla olla myös Nvidian suunnitelma kehittää useaa grafiikkapiiriä yhdistelevä näytönohjain.

Toistaiseksi CFR-teknologia ei ole aktivoitavissa helposti, joten se on todennäköisesti vasta kehitysasteella. Nvidia on piilottanut teknologian ajureissa jo käytöstä väistyvän teknologian yhteyteen, joka vuorottelee kahden näytönohjaimen välillä jokaisen kuvan kohdalla. Tämä teknologia on sivuutettu sen aiheuttaman viiveen takia ja kuviin tulleiden häiriöiden myötä.