Uusimmat

NVIDIA esitteli Parkerin, Pascal-sukupolven Tegra-järjestelmäpiirin

24.08.2016 17:06 Petrus Laine

NVIDIA Drive PX2 (Tegra Parker)

NVIDIA on kertonut Hot Chips -tapahtumassa uuden sukupolven Tegra-järjestelmäpiirinsä oleellisimmat ominaisuudet. Uuden sukupolven Tegra-järjestelmäpiiri tottelee koodinimeä Parker, ja se on suunnattu ensisijaisesti itse ajaviin autoihin, mutta huhuissa on mainittu myös mahdollinen paikka Nintendon NX-konsolissa.

Tegra Parkerille ei ole annettu aiemmista Tegroista poiketen mitään sen kummempaa virallista nimeä. Se tulee saataville ainakin osana NVIDIAn Drive PX2 -alustaa. Parkerin prosessorielementin sisältä löytyy kaksi toisen sukupolven Denver-ydintä sekä neljä Cortex-A57-ydintä. Denverit ovat NVIDIAn itse suunnittelemia 64-bittisiä ARM-ytimiä. Prosessorielementin rinnalta löytyy raakaa laskentavoimaa tarjoava GeForce-grafiikkaohjain, joka sisältää yhteensä 256 Pascal-arkkitehtuurin CUDA-ydintä.

Prosessorielementin ja grafiikkaohjaimen lisäksi Parkerissa on perinteiset järjestelmäpiirien ominaisuudet kuten erilaiset turvayksiköt, videoiden pakkaus- ja purkuyksiköt, ääniyksikkö, kuvaprosessori, erillinen 2D-grafiikkayksikkö, näyttöohjaimet, 128-bittinen LPDDR4-muistiväylä ja verkko-ohjain. Voit lukea lisää Parkerista NVIDIAn blogista.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat