UUSIMMAT

Nvidia GeForce RTX 3060 -näytönohjain on tulossa saataville noin kuukauden kuluttua – ja kortteja saattaa jopa riittää ostettavaksi

25.01.2021 13:22 | markkuleppilampi

Seuraava Ampere-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain on tulossa hiljalleen markkinoille. Kyseessä on Nvidia GeForce RTX 3060.

Wccftechin lähteiden mukaan on varmistunut, että GeForce RTX 3060 -näytönohjain saapuu markkinoille helmikuun viimeisellä viikolla. Aina on toki mahdollista, että julkaisu viivästyy.

Wccftechin tietojen perusteella näytönohjaimia pitäisi saapua markkinoille runsaasti. Jos kryptovaluutan louhijat ja näytönohjaimia voitolla eteenpäin myyvät tahot eivät innostu korteista liikaa, niitä pitäisikin riittää pelaajille.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan GeForce RTX 3060 on RTX 3000 -tuoteperheen vaatimattomin jäsen. Sen mukana piti kuitenkin toimittaa alun perin reilulta määrältä kuulostava 12 gigatavua VRAM-muistia, mutta nyt on huhuiltu Nvidian päätyneen kuuteen gigatavuun muistien toimitusvaikeuksien vuoksi – asiaa ei kuitenkaan ole vielä varmistettu.

Kortin arvellaan asettuvan Suomessa ainakin custom-mallien kohdalla 400 euron tienoille. Voit tutustua kortin spekseihin täältä.