UUSIMMAT

Nvidia GeForce RTX 3070 -näytönohjainta saattaa olla paremmin saatavissa – GeForce RTX 3080:n myyntiluvut Kiinassa surkeita varastotilanteen vuoksi

26.10.2020 20:54 | Muropaketin toimitus

Nvidian uusien GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjainten saatavuus on ollut heikkoa. Tilanne on ehkä parantumassa seuraavan myyntiin tulevan mallin kohdalla.

Maailmalta kantautuvien tietojen mukaan Nvidia GeForce RTX 3070 -näytönohjainta olisi saatavilla huomattavasti paremmin kuin sen GeForce RTX 3080- ja GeForce RTX 3090 -sisarmalleja. Kerroimme aiemmin GeForce RTX 3070 -korttien kauppoihin tulon viivästyvän, koska Nvidia halusi kortteja olevan tarjolla heti alusta saakka enemmän. Saatavuuden paraneminen vaikuttaisi olevan nyt realisoitumassa.

PC Watch -julkaisu tiedusteli useammalta japanilaiselta jälleenmyyjältä näytönohjaimien varastotilannetta. He vahvistivat, että GeForce RTX 3070 -näytönohjaimia on huomattavasti enemmän tarjolla kuin sen sisarmalleja. Vielä on epäselvää, onko ohjaimia tarpeeksi saatavilla vielä alkuvaiheen jälkeenkin. GeForce RTX 3070 -näytönohjainten on määrä tulla myyntiin muutaman päivän kuluttua eli 29. päivä lokakuuta.

GeForce RTX 3080 -näytönohjainten saatavuus on ollut karmean huono. Suurin kiinalainen jälleenmyyjä JD.com on pystynyt tarjoamaan myyntiin alle tuhat kappaletta GeForce RTX 3080 -näytönohjainta.

Näytönohjainten heikon saatavuuden yhdeksi syyksi on arveltu Samsungin tuottamien Ampere-ytimien viallisuusastetta.

Muropaketin uusimmat