Nvidia ja AMD on saamassa varteenotettavan kilpailijan – Intelin huippuluokan pelinäytönohjaimesta vuoti kuva julkisuuteen

10.04.2021 15:22 | markkuleppilampi

Intel on iskemässä tosissaan Nvidian ja AMD:n hallitsemille pelinäytönohjainmarkkinoille. Tulevasta tehonäytönohjaimesta on nyt nähtävillä ensimmäinen kuvakin.

Xe HPG (High Performance Gaming) DG2 -grafiikkapiiri perustuu Intelin uuteen Gen 12 -arkkitehtuuriin. Sen pitäisi ennakkotietojen perusteella olla varteenotettava vaihtoehto Nvidian ja AMD:n vastaaville nykyarkkitehtuureille.

Intel ei jarruttele kehitystyössään, sillä käyttöön on luvassa viimeistä huutoa olevia teknologioita kuten säteenseuranta ja Intelin oma versio Nvidian ruudunpäivitystä, ilman merkittäviä graafisia haittoja, nopeuttavasta DLSS -teknologiasta, jota tietotekniikkajätti kutsuu nimellä XeSS (Xe Super Sampling).

Intelin Xe HPG DG2 -näytönohjaimeen on tulossa 8+6-virtaliitin ja odotettu TDP-arvo tulisi olemaan 275 wattia – ja ehkä jopa 300 wattia suorituskykyisimmässä versiossa, jossa olisi 8+8-virtaliitin. AMD:n ja Nvidian tyyliin näytönohjaimia tulee markkinoille useammalla eri suorituskyvyn versiona. Parhaimmassa mallissa on näillä näkymin 512 EU-yksikköä, 4096 ydintä, 256-bittinen muistiväylä ja 16 gigatavua GDDR6-muistia. Kellotaajuuden odotetaan olevan ainakin 2,2 gigahertsiä.

Näytönohjaimesta on vuotanut kuva julkisuuteen. Se on vielä hyvin aikainen kehitysversio, joten ulkonäkö tulee todennäköisesti vielä ainakin jonkin verran muuttumaan. Voit katsoa kuvan alta.

Kerroimme aiemmin AMD:n FSR-teknologiasta, joka on kilpailija Nvidian DLSS:lle.

View post on imgur.com