NVIDIA julkaisemassa GeForce GTX 1060 5 GB -näytönohjainta Aasian markkinoille?

27.12.2017 15:20 | Muropaketin toimitus

NVIDIA GeForce GTX 1060 -näytönohjainmallisto on mahdollisesti saamassa vielä yhden uuden version, tällä kertaa viiden gigatavun muistilla. Uudessa versiossa muistin määrän vähenemisen lisäksi kavennettaisiin myös muistiväylää.

Tuoreen huhun mukaan NVIDIA on valmistelemassa uutta versiota GeForce GTX 1060 -näytönohjaimesta, kertoo Expreview. Saman lähteen mukaan uusi näytönohjain tulee saataville ainoastaan Aasian markkinoille.

Uudessa versiossa grafiikkapiirinä toimisi GP106-350-K3-A1. Expreviewin saaman vahvistuksen mukaan CUDA-ydinten määrä pysyy 1280 kappaleessa. Grafiikkapiirin ominaisuuksia ei olisi karsittu alkuperäiseen GP106-grafiikkapiiriin verrattuna. Erot muodostuisivatkin muistin määrästä sekä muistiväylästä. Näytönohjain varustettaisiin viidellä gigatavulla GDDR5-muistia ja muistiväylä olisi kuristettu 160-bittiseksi. Grafiikkapiirin kellotaajuuksista ei toistaiseksi ole havaintoja.

Näytönohjaimen on tarkoitus asettua GeForce GTX 1060 3 GB -version yläpuolelle, mutta olla kuitenkin halvempi kuin kuuden gigatavun versio. Uuden malliversion pitäisi kuitenkin tarjota riittävästi suorituskykyä, jotta pelit pyörisivät sujuvalla 60 FPS:n vauhdilla Full HD -resoluutiolla.

Julkaisun aikataulu on toistaiseksi hämärän peitossa kuten myös hinnoittelu. Euroopan markkinoille näytönohjaimia tuskin saadaan.

Muropaketin uusimmat