Uusimmat

NVIDIA julkaisi Quadro Plex 1000:n

04.08.2006 16:27 Ville Suvanto

NVIDIA on julkaissut SIGGRAPH 2006 -tapahtumassa tietokoneen ulkopuolelle sijoitettavan erillisen Quadro Plex 1000 -näytönohjainjärjestelmän. Laite on suunniteltu ammattikäyttöön silmällä pitäen mm. 3D-kuvankäsittelyä, tiede- ja lääkintäkäyttöä, teräväpiirtovideoita ja visualisointia. Quadro Plex 1000 on saatavilla joko 3U-kokoisena räkkiin asennettava versiona tai erillisenä tietokoneen ulkopuolelle sijoitettavana yksikkönä. NVIDIAn lehdistötiedotteessa julkaistujen lukujen perusteella laite kykenee enimmillään 80 miljardin pikselin ja seitsemän miljardin verteksin käsittelyyn sekunnissa. Lisäksi tuki löytyy 148 megapikselin resoluutioille 16 synkronoidulla digitaalisella ulostulokanavalla ja kahdeksalla HD SDI -kanavalla.

Quadro Plex 1000 on saatavilla kolmena eri mallina: Model I:nä, Model II:na ja Model III:na. Näistä Model I ja III ovat hyvin samantyyppiset ja ovat varustettu kahdella Quadro FX 5500 -näytönohjaimella, jotka on asetettu yhteistoimintaan SLI-tekniikan avulla. Kummassakin näytönohjaimessa on yksi gigatavu muistia ja neljä kaksilinkkistä DVI-liitintä. Model I:ssä on laajennusmahdollisuus NVIDIA Quadro G-Sync -moduulille, kun taas Model II on mahdollista laajentaa NVIDIA Quadro SDI -moduulilla ja näin ollen HD SDI -tuella. Model II:ssa on kaksi kahdella grafiikkapiirillä varustettua Quadro FX 4500 X2 -näytönohjainta, joiden jokaisella grafiikkapiirillä on käytössä 512 megatavua muistia. Laitteessa on kahdeksan kaksilinkkistä DVI-liitintä ja mm. tuki 64-kertaiselle reunojenpehmennykselle ja laajennusmahdollisuus NVIDIA Quadro G-Sync -moduulille.

NVIDIA Quadro Plex 1000 -laitteet ovat yhteensopivia x86- ja x86-64-laitteistojen kanssa ja tukevat Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmiä. Laite on yhteydessä itse tietokoneeseen NVIDIA Quadro Plex Interconnect Cable -kaapelilla. Näytönohjaimien virrantarpeesta vastaa 520 wattinen virtalähde ja NVIDIA lupaa laitteen meluavan 40 desibelin voimalla. Aivan jokaisen pojan koneen vierestä Quad Plex 1000:ta tuskin tullaan näkemään, sillä laitteiden hinnat lähtevät 17 500 dollarista ylöspäin ja niiden toimitukset alkavat syyskuussa.

NVIDIA, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat