Uusimmat

Nvidia leikkasi Kiinassa tekoälykiihdyttimien hintoja – yrittää päihittää paikallisen yritysjätin

Kuva: Nvidia

28.05.2024 07:49 Muropaketin toimitus

Nvidia on ylivoimainen tekoälykiihdyttimien markkinoilla, mutta se on päättänyt varmistaa etumatkansa alentamalla hintoja. 

Nvidia haluaa varmistaa kilpailukykynsä Kiinassa, joten se on alentanut H20-kiihdyttimensä hintaa 10 prosentilla. Alennus on reaktio potentiaalisten kiinalaisasiakkaiden vähemmän ideaaliin kiinnostukseen kiihdytintä kohtaan.

H20-kiihdytin on Kiinan markkinoille räätälöity malli, joka ei riko Yhdysvaltain hallinnon asettamia tietoteknisten tuotteiden vientirajoituksia Kiinaan.

Nvidian pahin kilpailija H20-kiihdyttimen puitteissa on kiinalainen tietotekniikkajätti Huawei. Piikkinä Nvidian lihassa on Huawein Ascend 910B -kiihdytin.

Nvidialla ei ole loppujen lopuksi suurempaa syytä huoleen. Piirivalmistaja TSMC:n mukaan tekoälykiihdyttimien markkinan odotetaan kasvavan tänä vuonna 2,5 kertaiseksi. Taiwanilainen TSMC valmistaa Nvidian kiihdytinpiireistä yli 90 prosenttia.

Kiihdyttimiä haalivat nyt monet tahot, ja yksi heistä on Elon Musk. Hän aikoo rakentaa ”laskennan gigatehtaan” (Gigafactory of Compute) syksyyn 2025 mennessä. Sitä varten hän tarvitsee 100 000 Nvidian H100 -kiihdytintä. Sen tarkoituksena on toimia ainakin Muskin xAI-yhtiön Grok-chatbotin resurssina.

LUE MYÖS: Taiwanin piiritehtaissa on Kiinan hyökkäyksen varalta tiukka turvatoimi – valtaajaa odottaisi yllätys – Muropaketti.com