NVIDIA lopettaa kohutun GeForce Partner Program -ohjelman

06.05.2018 17:54 | Muropaketin toimitus

NVIDIA on päättänyt lopettaa kevään aikana paljon keskustelua nostaneen GPP-ohjelmansa. Syyksi valmistaja ilmoittaa, että ohjelman ympärillä alkoi liikkua liikaa huhuja ja väärää tietoa, joten helpompi ratkaisu oli lopettaa koko ohjelma.

NVIDIAn lanseeraaman GeForce Partner Program -ohjelman tarkoituksena oli selkeyttää näytönohjainvalmistajien GeForce-näytönohjaimien brändejä. Tavoitteena oli myös läpinäkyvyyden lisääminen ja se, että pelaaja tietäisi mitä on hankkimassa.

Pian ohjelman julkistamisen jälkeen heräsi epäilyt NVIDIAn sanelupolitiikasta ja kilpailun rajoittamisesta. Konkreettisimpana esimerkkinä ohjelmasta on Asuksen Arez-brändi, joka on pyhitetty ainoastaan AMD:n grafiikkapiireillä varustetuille näytönohjaimille.

Huhumyllyn ja kauhuskenaarioiden käytyä liian hurjiksi, NVIDIA päätyi lopettamaan GPP-ohjelmansa. Päätöksessä on oletettavasti auttanut sekin, ettei laitevalmistajat ole hypänneet uudelleenbrändäyksen kelkkaan niin innokkaasti. Ainoastaan Asus ehti luomaan oman tuotemerkin.

AMD julkaisi huhtikuussa oman vastineensa GPP-ohjelmalle. Joten nähtäväksi jää, jatkaako AMD vielä omaa ohjelmaansa. Ohjelman julkistuksessa ilmoitettiin, että useammalta näytönohjainvalmistajalta on odotettavissa omat sarjansa AMD:n grafiikkapiireihin perustuville näytönohjaimille. Toistaiseksi Asuksen lisäksi muita ulostuloja ei ole nähty.