Nvidia-näytönohjaimille julkaistiin Resizable BAR -päivitys

30.03.2021 18:14 | Muropaketin toimitus

Nvidian julkaistua virallisen tuen Resizable BAR- toiminnolle ovat esimerkiksi Galax (KFA2) ja Gainward ovat julkaisseet GeForce RTX 3090, RTX 3080, RTX 3070 ja RTX 3060 Ti-näytönohjaimilleen vBIOS-päivityksen. Sen myötä näytönohjaimet saavat Resizable BAR -tuen. GeForce RTX 3060 -näytönohjaimessa tuki on jo valmiiksi asennettuna.

Wccftech muistuttaa, että vBIOSin päivittäminen on helppoa, mutta ei riskitöntä. Kyseisen piirin päivittäminen on siksi riskialtista, ettei useimmilla näytönohjaimilla ole kahta vBIOSia. Jos päivittämisen aikana tapahtuu sähkökatko tai se menee pieleen muusta syystä, näytönohjaimelle voi sanoa hyvästit.

Sekä Founders Edition että monet valmistajien versiot saavat vBIOS-päivitykset maaliskuun loppuun mennessä. Resizable BAR vaatii toimiakseen tuen myös muulta järjestelmältä.

Smart Access Memoryn avulla dataväylä suorittimen ja näytönohjaimen VRAM-muistin välillä voi kasvaa dynaamisesti, joka puolestaan tehostaa suorituskykyä. Alla linkkejä tähän mennessä julkaistuihin päivityksiin.