Nvidia päivitti arviotaan näytönohjainten toimitusvaikeuksien helpottumisesta

17.01.2022 19:15 Muropaketin toimitus

Pelaamiseen tarkoitettuja näytönohjaimia on ollut niukasti saatavilla lähes kahden vuoden ajan. Syinä on ollut vahva kysyntä yhdistettynä riittämättömään tarjontaan muun muassa piiripulan vuoksi.

Nvidian talousjohtaja Colette Kress sanoi Needham Growth Conferencessa, että heidän tarjoamiensa näytönohjainten puute helpottaa vuoden 2022 toisella puoliskolla. Ajoitus osuisi mahdollisesti samoihin aikoihin, kun Nvidia tuo markkinoille seuraavan sukupolven, Ada Lovelace -koodinimellä kulkevan, GeForce RTX 4000 -sarjansa.

Colette sanoi GeForce-näytönohjaimilla olevan valtava kysyntä, eikä heidän tarjontansa ole pystynyt vastaamaan siihen. Kressin mukaan lomakauden kysyntä oli vahvaa erityisesti kannettavissa tietokoneissa.

Kress sanoi Nvidian tekevän yhteistyötä toimitusketjun kumppaneiden kanssa saatavuuden parantamiseksi. Intelin ja AMD:n toimitusjohtajat ovat myös aiemmin vihjailleet piiripulatilanteen laantumisesta vuoden 2022 jälkipuoliskolla.

Äskettäin huhuttiin, että Nvidia olisi panostanut valmistuskapasiteettiin TSMC:llä, joka voisi tarkoittaa parempaa tarjontaa seuraavan sukupolven Nvidian näytönohjainten saapuessa markkinoille. Tämän hetken tietojen perusteella vaikuttaa niin ikään, että lähtötason GeForce RTX 3050 -näytönohjainta olisi saatavilla paremmin kuin edeltäjiään. Uusi näytönohjain tulee markkinoille ​​27. tammikuuta.