Nvidia paljasti hieman tietoja DLSS-reunanpehmennystekniikan suorituskyvystä

17.10.2018 17:34 | Muropaketin toimitus

Nvidia valotti blogissaan Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimien myötä julkaistun DLSS-reunanpehmennystekniikan suorituskykyä. 

DLSS-reunanpehmennystekniikan vaikutuksesta suorituskykyyn saatiin viimein osviittaa, kun Nvidia julkaisi blogissaan graafin, jossa suorituskykyeroja verrataan. Testinä on toimi Infiltrator-testi, joka on tehty Unreal 4 -pelimoottorilla. Graafissa RTX 2000 -sarjan näytönohjaimet ovat selkeästi suorituskykyisempiä DLSS:n avulla, kuin Pascal-arkkitehtuurin kilpailijat. RTX-näytönohjainten karsituin malli, GeForce RTX 2070, on graafin mukaan suorituskykyisempi kuin Titan Xp- ja GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimet.

Ikävä kyllä graafi ei paljasta, millaisia tuloksia Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimilla saavutetaan ilman DLSS-reunanpehmennystä. Täten DLSS:n edut jäävät vähintäänkin hämäräksi.

DLSS-reunanpehmennystä tukevien pelien määrä on nykyisten tietojen valossa 25. Pelituen olisi toivottavaa kasvaa nopeaan tahtiin, jotta Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimet erottuisivat edukseen verratessa niitä Pascal-arkkitehtuurin kilpakumppaneihin.