UUSIMMAT

Nvidia saattaa turvautua vanhaan klassikkoon toimitusvaikeuksien vuoksi – GeForce GTX 1080 Ti tekee ehkä paluun

08.04.2021 08:24 | Muropaketin toimitus

Nvidia kumppaneineen on vastikään jatkanut GeForce GTX 1050, GeForce RTX 2060 ja GeForce GTX 1650 -näytönohjainten tuotantoa taistellakseen tietoteknisten laitteiden toimitusvaikeuksia vastaan. Seuraavaksi saattaa olla vuorossa vanha klassikko.

Pascal-arkkitehtuuriin perustuva Nvidia GeForce GTX 1080 Ti on edelleen varsin kelpo näytönohjain pelaamiseen. Se olikin aikoinaan niin iso harppaus, että AMD joutui kuromaan Nvidian etumatkaa kiinni viime vuoden loppuun saakka, kunnes se julkaisi GeForce RTX 3000 -sarjan kanssa tasaveroisemmin kilpailevat Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimensa.

Wccftech katsoo Twitter-lähteensä sen verran luotettavaksi, että se uutisoi Nvidian olevan ehkä tuomassa GeForce GTX 1080 Ti:n takaisin markkinoille. Tieto perustuu siihen, että eräs asiakas oli saanut palauttamansa GeForce GTX 1080 Ti:n tilalle uuden vastaavan, jonka on valmistanut EVGA tänä vuonna. Samoin oli käynyt myös toiselle henkilölle.

Mikään virallinen taho ei ole vielä vahvistanut, että Nvidia GeForce GTX 1080 Ti olisi tulossa jälleen markkinoille. Se on kuitenkin täysin mahdollista ottaen huomioon viime aikaiset valmistustekniikan pullonkaulat sekä muut vanhojen näytönohjaimien paluut.

Muropaketin uusimmat