UUSIMMAT

Nvidia vaatii nyt kannettavien tietokoneiden valmistajia listaamaan GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimien tarkat tekniset tiedot

09.02.2021 18:20 | Muropaketin toimitus

Nvidia vaatii nyt kannettavien tietokoneiden valmistajia täsmentämään, mikä GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimen versio kannettavasta tarkalleen ottaen löytyy.

Useat valmistajat ovat aikaisemmin listanneet kannettavien teknisiin tietoihin, että kannettavasta löytyy esimerkiksi Nvidia GeForce RTX 3060 -näytönohjain. Tieto ei kuitenkaan juuri lämmitä, sillä esimerkiksi pelkästä RTX 3060 -näytönohjaimesta on olemassa useita eri malliversioita, joiden välillä on merkittäviä suorituskykyeroja.

Aikaisemmin Nvidia on kehottanut valmistajia kertomaan näytönohjaimien tarkemmat tekniset tiedot kannettavien teknisten tietojen yhteydessä. Nyt kehotus on muuttunut vaatimukseksi, eli kaikkien valmistajien tulee jatkossa kertoa onko kyse näytönohjaimen Max-Q-mallista, kuinka paljon tehoa se vaatii ja mitkä näytönohjaimen kellotaajuudet ovat. Aiheesta kertoi The Verge.

Kuluttajien kannalta kyse on ehdottomasti hyvästä uudistuksesta, sillä se helpottaa eri kannettavien tietokoneiden keskinäistä vertailua.