UUSIMMAT

NVIDIA valmistelemassa vielä yhtä grafiikkapiiriä GeForce GTX 1060 -sarjaan?

14.05.2018 20:26 | Muropaketin toimitus | 2

Huhujen mukaan Nvidia on työstämässä GP104-150 -grafiikkapiiriä GeForce GTX 1060 -näytönohjaimiin. Kyseessä olisi karsittu versio GeForce GTX 1070 -näytönohjaimissa käytetystä GP104-300 -grafiikkapiiristä.

NVIDIAn Pascal-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten kirjo on tunnetusti laaja. Expreviewin saamien tietojen mukaan vihreä jätti olisi työstämässä uutta grafiikkapiiriä ennestään laajaan GeForce GTX 1060 -mallistoon. GeForce GTX 1060 -näytönohjaimista löytyy kolmen ja kuuden gigatavun muistilla olevat versiot, mutta myös nopeammalla muistilla varustettu versio. Huhujen kohteena oleva GP104-150 -grafiikkapiiri on karsittu versio GeForce GTX 1070 -näytönohjainten GP104-300-grafiikkapiireistä.

Grafiikkapiiriä on karsittu siinä määrin, että ajatukset GeForce GTX 1060 Ti -näytönohjaimesta voi unohtaa. Expreviewin mukaan grafiikkapiirin speksit noudattavat referenssimallin arvoja kautta linjan. Myös TDP-arvo olisi pysymässä ennallaan. Oletus on, ettei suorituskyvyssä tulla näkemään eroa alkuperäiseen GP106-400 -grafiikkapiiriin.

Tarkempaa tietoa uudella grafiikkapiirillä varustettujen GeForce GTX 1060 -näytönohjainten saatavuudesta ei ole. Mikäli karsittu versio on todellakin tekeillä, oletettavasti grafiikkapiirit rantautuvat markkinoille kaikessa hiljaisuudessa.

Keskustelu

DDR4 muisteillä sitten vai hä ja 10eur halvempi? :D

Oikeasti luulen että Low Profile kortilla olisi iso kysyntä ja/tai passiivi coolerilla normi nykyinen 1060

hubis

DDR4 muisteillä sitten vai hä ja 10eur halvempi? :D

Oikeasti luulen että Low Profile kortilla olisi iso kysyntä ja/tai passiivi coolerilla normi nykyinen 1060

Eiköhän nuo ole ihan perus GTX 1060 kortteja samalla hinnalla. Nvidia vain tyhjentää varastojaan puoliviallisista GP104-piireistä ennen seuraavan sukupolven kortteja.

Enkä usko, että passiivijäähdytteisille korteille on paljoa tilausta niin kauan kuin löyty aktiivisesti jäähdytettyjä malleja..joitai ei käytännössä voi kuulla kun kone on 50-70cm päässä ja sivupaneeli kiinni. Passiivisesti jäähdytetyt ovat useimmiten kalliimpia ja omaavat lyhyemmän eliniän + vaativat enemmän kotelon ilmanvaihdolta mikä enemmän kuin nollaa passiivisesta jäähystä saadun teoreettisen hyödyn.

Lisäksi nuo kotelot mitkä syövät low-profile kortteja ovat käymässä harvinaisiksi. Tarvetta löytyy lyhyille kahden korttipaikan korteille.

Muropaketin uusimmat