UUSIMMAT

Nvidiaa vastaan puuhataan joukkokannetta – Syynä puutteellinen ja harhaanjohtava viestintä kryptobuumin suhteen

01.01.2019 14:45 | Muropaketin toimitus

Schall Law Firm on nostamassa joukkokannetta Nvidiaa vastaan. Näytönohjainjättiä syytetään puutteellisesta ja harhaanjohtavasta viestinnästä kryptovaluuttabuumiin liittyen.

Kuluneen vuoden jälkimmäinen puolisko oli Nvidialle varsin haasteellinen ja uusia tummia pilviä on nousemassa Nvidian ylle. Californiassa toimiva Schall Law -asianajotoimisto on nostamassa joukkokannetta Nvidiaa vastaan. Syynä kanteen nostamiseen ovat osakkeenomistajien kokemat taloudelliset tappiot. Nvidian osake on menettänyt arvostaan yli 50 prosenttia viimeisen neljän kuukauden aikana.

Syytökset kohdistuvat erityisesti viestintään, sillä Nvidia vakuutteli ymmärtävänsä riittävän hyvin kryptovaluuttojen kuumentamia markkinoita. Se väitti myös, ettei louhintakorttien kysynnän hiipuminen vaikuttaisi yrityksen tulokseen.

Nvidian markkina-arvo epäilemättä koki kolauksen kryptovaluuttabuumin hiipuessa. Toisaalta osaketta on painanut osaltaan myös Turing-arkkitehtuurin näytönohjainten heikko arvostelumenestys. Jää kuitenkin nähtäväksi, riittävätkö perusteet tapauksen etenemiseen oikeuskäsittelyyn saakka.

Muropaketin uusimmat