Nvidialta on tulossa keino kryptolouhijoiden hillitsemiseksi – jatkossa näytönohjaimia riittänee pelaajillekin

22.02.2021 08:25 | Muropaketin toimitus

Pelaajien elämä helpottuu jatkossa, sillä näytönohjaimien ostamisesta näyttää tulevan helpompi operaatio. Samoista näytönohjaimista eivät ehkä enää jatkossa kilpaile kryptovaluutan louhijat.

Kerroimme aiemmin, että GeForce RTX 3060 -näytönohjaimessa on rajoitin, joka tekee kryptovaluutta Ethereumin louhinnasta niin hidasta, ettei se ole kannattavaa.

Maailmalla liikkuu nyt huhuja, että GeForce RTX 3060 on vain alkusoittoa, sillä muutos tulee ehkä koskemaan muitakin nykyisiä Ampere-tuotteita GeForce RTX 3060 -näytönohjainten lisäksi.

Rajoittimet saapuisivat nykyisten Ampere-näytönohjainten kohdalla vasta tulevissa tuotantoerissä. Pelkällä ajuripäivityksellä nykyisten GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimien louhintakyky ei siis tule muuttumaan.

Jotkut ovat epäilleet, että louhintarajoittimen voisi kiertää VBIOS ja ajurimodifikaatioiden avulla. Nvidia kuitenkin uskoo, että suojattu kättely GPU-piirin, ajurin ja BIOS-piirin välillä estää kyseisenlaisen peukaloinnin.

Nvidialta on tulossa myös CMP-tuotteita, jotka on tarkoitettu pelkästään louhijoille. Kyseisistä malleista ei löydy näyttöliitäntöjä lainkaan.

Muropaketin uusimmat