NVIDIAlta testiajurit korjaamaan GeForce GTX 460- ja GTX 560 -näytönohjaimien ongelmia

21.11.2013 18:53 | Petrus Laine

Osa NVIDIAn GeForce GTX 460- ja GTX 560 -näytönohjaimista on käyttäjäraporttien mukaan kärsinyt kaatuilusta työpöydällä ja esimerkiksi selainkäytössä jo noin puoli vuotta. Näytönohjaimen ajurien kaatumisesta Windows ilmoittaa käyttäjälle virheilmoituksella, joka kertoo ajureiden kaatuneen ja käynnistyneen sen jälkeen uudelleen. Usein kaatuminen johtaa kuitenkin sen sijasta ns. Blue Screen of Deathiin, jolloin tietokone on käynnistettävä uudelleen.

Alun perin ongelmat ilmenivät käyttäjien mukaan GeForce 319 -sarjan ajureilla ja ne ovat sittemmin jatkuneet kaikilla uudemmillakin ajureilla ainakin osalla käyttäjistä. NVIDIAn edustaja on tänään julkaissut yhtiön virallisilla foorumeilla linkit ajureihin, joiden se uskoo korjaavan ongelmat.

Uudet ajurit perustuvat aiempiin GeForce 331.58 -ajureihin, mutta niihin on lisätty korjaus tätä nimenomaista ongelmaa varten. NVIDIAn edustaja pyytääkin nyt kaikkia GeForce GTX 460- ja GTX 560 -näytönohjaimien käyttäjiä ottamaan testikäyttöön uudet ajurit ja raportoimaan, ovatko ajurit korjanneet ongelmat täysin, osittain tai jopa pahentaneet niitä.

GeForce Forums, Desktop/Internet Browser Freeze or TDR Thread w/ Geforce 460/560 GPUs

PC Games & Hardware, Nvidia: Treiberfix soll Bluescreens mit GeForce GTX 460 und GTX 560 beheben (Google Translate)

Muropaketin uusimmat