Nvidialta tulee nyt DLAA-teknologia – ”On hullua ajatella kuinka hyvä se on”

20.09.2021 10:54 | Muropaketin toimitus

Nvidia DLSS (Deep Learning Super Sampling) -teknologia on syväoppimiseen perustuva neuroverkko, jonka avulla pelin ruudunpäivitystä voi kasvattaa tinkimättä liiemmin kuvanlaadusta. Nyt luvassa on jotain uutta saman teknologian tiimoilta.

AMD ja Intel ovat tuomassa Nvidian DLSS:ää vastaan omia kilpailevia teknologioitaan, mutta heidän toimistoillaan ihmeteltäneen juuri nyt Nvidia DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing) -teknologiaa. DLAA on vastaavaa teknologiaa kuin DLSS, mutta DLAA keskittyy pelkästään kuvanlaadun parantamiseen.

DLAA on tulossa ensimmäisenä Elder Scrolls Online -MMORPG-peliin. Asiasta kertoi Zenimax Online Studiosin luova johtaja Rich Lambert ESO Live -lähetyksessä.

– Työskennellessämme Nvidia DLSS:n parissa, työskentelimme samalla heidän (Nvidian) kanssaan myös uuden teknologian parissa. Elder Scrolls Online tulee olemaan ensimmäinen peli, jossa tätä on hyödynnetty. Esittelemme heidän uuden teknologiansa, jonka nimi on Nvidia DLAA. Se on samanlainen konsepti (kuin DLSS), et saa siitä lisää suorituskykyä, mutta saat uskomattoman anti-aliasingin. Se on uskomaton, on hullua ajatella kuinka hyvä se on, Lambert hehkutti.

Zenimax Onlinen Alex Tardifin twiitistä kävi ilmi, että DLAA:n peliin tuova päivitys on tulossa jo syksyn aikana. Twiitti alla.