UUSIMMAT

NVIDIAn Ampere-näytönohjaimet julkaistaan huhtikuussa?

12.02.2018 13:51 | Muropaketin toimitus

Viimeisimpien huhujen perusteella uusien Ampere-arkkitehtuurin GA104-piirien tuotanto on jo käynnissä. Näytönohjaimet esitellään mahdollisesti valmistajan GTC-tapahtumassa, ja toimitusten veikataan alkavan 12. huhtikuuta.

3DCenter niputti yhteen viimeisimmät huhut NVIDIAn Pascal-arkkitehtuurin seuraajasta. Ennakkotietojen pohjalla olevia lähteitä ei ole tarkennettu, joten niihin on vielä syytä suhtautua varauksella. 3DCenterin tietojen mukaan NVIDIA ei enää ottaisi uusia tilauksia GP102-piiristä, jota käytetään nykyisissä GeForce GTX 1080 Ti-, Titan X- sekä Titan xp -näytönohjaimissa. Samalla kerrotaan, että uuden sukupolven GA104-grafiikkapiirin tuotannon olevan jo käynnissä.

Artikkeli vahvistaa viime vuonna pinnalle noussutta Ampere-nimeä. Uuden sukupolven nimeksi on Voltan sijaan tulossa Ampere. Joulukuussa julkaistiin ensimmäinen Volta-arkkitehtuurin Titan V -näytönohjain, jonka suorituskyky pääsee oikeuksiinsa koneoppimisessa sekä tekoälysovelluksissa. NVIDIAn alkuperäisen aikataulun mukaan Pascalin seuraaja olisi nimenomaan Volta, ja Ampere-nimi on noussut esille vain huhuissa.

Uuden sukupolven esittelyn odotetaan tapahtuvan maaliskuussa GPU Technology Conference -tapahtumassa. Viralliseksi julkaisupäiväksi odotetaan huhtikuun 12. päivää. Tuolloin julkaistavaksi odotetaan GeForce GTX 2070- ja 2080 -näytönohjaimia. Uuden sukupolven keskisarjalaiset, eli GeForce GTX 2060 -näytönohjaimet, nähtäneen kesällä tai viimeistään syksyllä.